Search

Televes je svjetska tehnološka tvrtka specijalizirana za dizajn, razvoj i proizvodnju rješenja telekomunikacijske infrastrukture za domove, zgrade i gradove. Sjedište mu je u Santiago de Composteli (Španjolska), gdje je tvrtka osnovana 1958. godine. Danas je Televes na čelu korporacije koju je osnovalo više od 20 industrijskih i uslužnih tvrtki, ima više od 700 zaposlenika i 75 patenta za izume. Made in EU.

KAKO ODABRATI MOĆNU TV ANTENU
Industrija distribucije televizora uvelike se razvila u posljednjih nekoliko godina, između ostalog, zahvaljujući razvoju inteligentnih i visokoprofitnih antena, jer su prerasle učinkovitost svojih prethodnika.
Televes pruža cjelovita rješenja u ovom području od 1958. godine. Tvrtka sudjeluje u inovativnim projektima, poput nedavne prilagodbe drugoj Digitalnoj dividendi, čiji je cilj oslobađanje bendova između 694 i 790 MHz.
Kao što su trenutne telekomunikacije napredovale, tehničke značajke antena sada su zahtjevnije.
Zato je ključno odabrati moćnu inteligentnu TV antenu u skladu sa značajkama koje nude današnji najnoviji modeli.
U Televesu nudimo prilagođene smjernice kako bi se usvojilo pravo rješenje za svaku vrstu klijenta i projekta. Od vitalne je važnosti znati kvalitete koje vanjske TV antene moraju imati, jer svaki model može donijeti specifične prednosti.
Što je potrebno da biste bili moćna TV antena
Televizori nude široku paletu antena kako bi zadovoljili različite zahtjeve, tako da možete pronaći model za svaku vrstu instalacije.
Ispod ćete pronaći najvažnije značajke TV antene:
-izravnost: kada govorimo o izravnosti antene, mislimo na njezinu sposobnost primanja energije u jednom smjeru. Izravnost se obično prikazuje u obliku režnja koji pokazuje smjer prijema – dijagram zračenja. Antene koje primaju energiju iz određenog smjera nazivaju se “usmjerene antene” za razliku od onih koje primaju energiju iz svih smjerova, koje se nazivaju “svesmjerne antene”.
-dobitak: dobitak je parametar antene koji označava energiju (snagu signala) koja je u stanju primiti na najvišoj točki svog dijagrama zračenja. Ako se ne uzmu u obzir drugi parametri, dobitak pokazuje smjer maksimalnog zračenja. Omjer dobitka i izravnosti određuje učinkovitost antene.
SWR (omjer stajaćih valova): to je omjer između energije koju emitira i reflektira antena. Prosječne vrijednosti SWR-a kreću se od 1,5 do 2,5.
-učinkovitost: omjer između pojačanja i izravnosti antene.
Ostali parametri snažnih TV antena
Postoje i drugi manji parametri koji bi također mogli utjecati na izbor snažne TV antene i uvjetovati pravi model za određenu instalaciju. Pogledajmo najvažnije:
-veličina: to može biti ključni čimbenik u smislu dobivene snage, ali može biti i ograničavajuća ako tražimo unutarnju antenu – ili čak ako je potrebna mala vanjska TV antena jer za nju nema dovoljno mjesta.
-lokacija: naša odluka bit će ograničena mjestom postavljanja antene: u zatvorenom ili na otvorenom; visina itd.
-proračun: kvaliteta i učinkovitost obično dolaze uz veća ulaganja. S obzirom na to, još uvijek možete pronaći moćne TV antene po vrlo konkurentnoj cijeni.
-pribor: pri osmišljavanju projekta za antensku instalaciju bitno je procijeniti treba li uključiti pribor ili ne, koliki je naš proračun i koji modeli pojačala, koaksijalnih kabela, izvora napajanja itd. mi ćemo izabrati.
Učinkovite TV antene tvrtke Televes: prilagođena rješenja
Televes nudi opsežan katalog TV antena koje se ističu svojom snagom i prednostima. Njihove glavne razlike leže u mnogim funkcijama koje obavljaju, tako da bi jedna mogla biti prikladnija za određenu ulogu od druge, ovisno o zahtjevima svakog projekta.
Inteligentne TV antene
Televes inteligentne TV antene iskorištavaju raznolik tehnološki napredak kako bi poboljšale svoju konačnu učinkovitost.
Jedan od njih je BOSSTech sustav, koji se koristi za automatsku regulaciju izlazne razine signala. Pomoću ove značajke uvijek možete dobiti optimalan signal, čak i kada je primljeni loš.
Neki modeli također su opremljeni TForce tehnologijom. Razvio ga je Televes i poboljšava značajke radiofrekvencijskih i mikrovalnih sustava.
Ova tehnologija pridonijela je stvaranju malih čipova (1 – 10 mm2), koji su sada dostupni za masovnu proizvodnju.
Za projektiranje ovih inovativnih krugova koriste se poluvodljivi spojevi kao što je galij arsenid (GaAs). Svojim fizičkim svojstvima mogu se poboljšati značajke radiofrekvencijskih i mikrovalnih sustava – među ostalim prednostima.
Zahvaljujući ovoj vrsti čipova, elementi svake antene mogu se potpuno prilagoditi. Stoga im se osigurava inteligencija i svestranost, što će im omogućiti da se prilagode potrebama najzahtjevnijih tehnoloških industrija.
Neki od najistaknutijih modela inteligentnih antena Televes su:
Serija Elipsa: ovo je revolucionarna antena, jer može ukloniti sve smetnje, čak i na granici TV pojasa. Ima 100% nehrđajući mehanički okvir, inovativan dizajn i novu generaciju TForce elektronike, uključujući FILTER SAW.
DAT serija: vanjske TV antene koje maksimalno iskorištavaju TForce tehnologiju i BOSSTech sustav za primanje najboljeg mogućeg signala.
NOVA serija: alternativa drugim inteligentnim TV antenama. Kombinirajući atraktivan dizajn s izvanrednim značajkama, posebno je koristan za instalacije u složenim područjima.
Unutarnja serija: ova serija uključuje inteligentne TV antene dizajnirane za ugradnju u zatvorenom prostoru dok dobivaju najbolji DTT prijem.
Pasivne TV antene
Pasivne TV antene integriraju mehaničko i elektroničko filtriranje za traku za koju su dizajnirane. Televes razvija različite modele prema specifičnim rasponima:
VHF i mješoviti: ove TV antene prikladne su za prijem u cijelom VHF rasponu, na određenom pojasu ili pomiješane s UHF-om.
UHF: pasivne antene visoke izravnosti za povećanje prijema UHF -a (DTT) i odbijanja LTE pojasa (mobitela).
Telekomunikacije: pasivne telekomunikacijske antene posebno su dizajnirane za VHF radiokomunikacije.
Pasivna antena za proširenu pokrivenost 4G mrežom
LTE / 4G prijem je još jedna značajka uključena u antene koje se danas mogu instalirati. U Televesu su dizajnirani određeni modeli za dobivanje proširene telefonske pokrivenosti:
Mobilni podaci (LTE) 4G: antene za prijenos i prihvat LTE/4G za proširenu pokrivenost u zaštićenim područjima ili u područjima u kojima su uvjeti razmnožavanja teški. Samo spojite antenu na usmjerivač ili na unutarnju antenu.
Ali opet, postoji puno opcija. Televes nudi bezbroj modela antena i pribora za industriju TV antena. Pronaći ćete modele s odgovarajućim značajkama i kompatibilne sa svakim projektom kako bi se mogli prilagoditi svim potrebama.